Over Mij


Wie ben ik

Ik ben gek op kleuren. Felle kleuren. Dat zie je aan mijn kleding, in mijn huis en zelfs aan mijn fiets. Ik word hyper blij als ik veel kleurige bloemen bij elkaar zie of een mooi schilderij met knallende kleuren. Het heeft iets dynamisch voor mij, alsof mijn bloed er harder van gaat stromen.

Dat geldt eigenlijk ook voor het leven. Ik heb best wat kleurloze tijden gekend. Als kind was ik emotioneel, nieuwsgierig en spontaan. Ergens in het begin van mijn leven raakte ik dat kwijt. Ik trok me terug. Een stem in mijn hoofd die zei dat het niet voor mij was weggelegd. Ik bouwde overtuigingen op die mijn ontwikkeling, loopbaan en liefdesleven vaak hebben geblokkeerd. Ik stopte soms met werken aan mijn diepste wensen. Alles kostte me moeite, ik kwam niet verder, mijn leven zag grijs. Ik kreeg er geen kleur in.

Op een bepaald moment botste ik zo hard tegen mijn eigenlijke ik dat ik ging onderzoeken wat mij tegenhield. Ik volgde een lange weg met versperringen, kruispunten en rotondes. Gelukkig kwam ik goede verkeersleiders tegen die mij de weg wezen. Ik heb hard gestudeerd, vele gesprekken gevoerd, voortdurend geanalyseerd, ben bittere confrontaties aangegaan en eindeloos geoefend. Ook mijn nieuwsgierigheid naar anderen, waar zij tegen aan liepen en welke gevolgen dat op hun leven had, waren waardevolle lessen voor mij. Zo ben ik mijzelf geworden. Ik heb gewerkt aan mijn diepste wensen en de kern van mijn wezen herontdekt.

En…ik kan mezelf resetten van tekort naar overvloed door mijn kennis over mezelf en de methodieken die ik heb geleerd, wat een rijkdom. Daarmee ervaar ik nu zoveel meer vrijheid en lichtheid in mijn leven. Mijn dag kan paars, groen, geel en blauw tegelijk zijn. Ik hou van koken en lekker eten, van zingen en van zeilen, van films en boeken, van bloemen en jam maken en soms lach ik oorverdovend hard. Nou ja, dat ben ik.

Dat ben ik: coach en trainer

Ik ben zoveel kennis en ervaring rijker, die zet ik graag in om anderen te begeleiden die al dan niet tijdelijk vast zitten. Ik heb 15 jaar ervaring in het begeleiden en motiveren van mensen in werk en leven. Ik ben werkzaam als loopbaancoach en trainer bij ProActief UvA. Daarnaast werk ik als zelfstandig coach. Je kan bij mij terecht met vragen over je werk en loopbaan, persoonlijke problemen en – ontwikkeling,  eigenlijk alles  waar je – al dan niet tijdelijk- in vastloopt. Ik begeleid je bij zelfanalyse en werk vinden dat bij je past of dat je hart raakt. Of als je bijvoorbeeld vaardiger wilt worden in communicatie, netwerken en solliciteren. Maar ook hoe je los kan komen van blokkades en belemmerende overtuigingen. Hoe je je diepste wensen weer herontdekt en realiseert. Mijn aanpak is creatief, verdiepend en transformerend.

Specialisaties

Loopbaancoaching, Arbeidsmarktorientatie, Zelfanalyse met CareerStoryinterview, LinkedIn, Netwerken, Presenteren, Onweerstaanbaar CV, Motivatiebrieven, Sollicitatiegesprekken

Effortlesscoaching, Mindeyepowerpractitioner, trainingen gericht op herbezinning op jezelf en je loopbaan.